۹۲ تن مواد غذایی فاسد در آذربایجان‌شرقی معدوم شد
۹۲ تن مواد غذایی فاسد در آذربایجان‌شرقی معدوم شد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۹۲ تن مواد غذایی فاسد در استان معدوم و از چرخه مصرف خارج شد.

به گزارش نسل تدبیر،محبوب نعمتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی غذا اظهار داشت: یک هزار و ۸۴۴ واحد تولیدی در حوزه تولید مواد غذایی شامل کارخانجات خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی،  سردخانه و ظروف در استان تحت نظارت این معاونت فعال هستند.

وی ادامه داد: در ۶ ماه نخست امسال ۲ هزار و ۸۴۱ مورد بازدید از واحدهای تولیدی استان صورت گرفت که ۳۳ مورد معرفی به مراجع قضایی انجام گرفت.

نعمتی با اشاره به اینکه اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت در کشور مورد توجه است، گفت: در این راستا وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده که از جمله آنها کاهش قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس در غذاها و آشامیدنی ها است.

وی با اشاره به اینکه اولین عامل مرگ و میر در استان بیماری های قلبی و عروقی است گفت: یکی از عوامل مهم در بیماری های قلبی و عروقی، تغذیه است که با کاهش مصرف اسید های چرب ترانس و نمک و قند خواهیم توانست از آن پیشگیری کنیم.

وی با تاکید تولید غذای سالم برای تغییر و اصلاح ذائقه مردم، افزود: در این راستا میزان قند، نمک و اسید چرب ترانس در بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ محصول تولیدی شامل انواع کیک، شیرینی، انواع نوشابه، انواع پنیر، انواع نوشیدنی ها، دوغ، فرآورده های گوشتی و ترشیجات کاهش یافته است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به نشان ایمنی و سلامت، اظهارداشت: این نشان برای کارخانجات و محصولاتی که بیش از پیش به ایمنی و سلامت توجه می کنند ارایه می شود که استان آذربایجان شرقی از نظر تعداد نشان های ایمنی وسلامت در کشور رتبه برتر را دارد.

نعمتی ادامه داد: تا سال گذشته ۱۷ واحد غذایی در آذربایجان شرقی نشان ایمنی و سلامت دریافت کردند.

وی همچنین با اشاره به اینکه ۵۹۰ داروخانه فعال در استان وجود دارد، گفت: با توجه به کمبود دارو، سامانه ۱۹۰ راه اندازی شده است که شهروندان از طریق تماس با این سامانه می توانند اطلاعات دارویی را دریافت کرده و از موجودی داروها در  داروخانه ها مطلع شوند.